NIEUWS

17-5-2024

14 + 15 september 2024 wordt de 5e editie van Delfzijl Open Darts georganiseerd in de Eemsdeltahal (in de haven van Delfzijl). De inschrijving is inmiddels gestart dus wacht niet langer en schrijf je alvast in! 


01-05-2023

Op 16 + 17 september 2023 is het weer zover. In de Eemsdeltahal (in de haven van Delfzijl) zal voor de 4e keer Delfzijl Open Darts worden georganiseerd. De inschrijving is geopend en om zeker te zijn van een plekje schrijf je je nu alvast in!


13-9-2022

Na 3 jaar wachten stond afgelopen weekend 10 + 11 september voor de dartfans in het teken van Delfzijl Open Darts 2022. En wat een prachtig weekend hebben we weer achter de rug met 2 dagen langs darts en gezelligheid. Voor het eerst dit jaar werd het georganiseerd in sporthal “de Ringen”, waar normaliter de balsporten het meest centraal staan. Daar was weinig van terug te zien want met 26 dartbanen en een finalepodium was de sporthal omgetoverd tot een ware dartsarena. Op de zaterdagavond werd gestart met 50 koppels waarna het zondagmiddag de beurt was aan de singles waar zich 73 heren en 12 dames hadden ingeschreven. Daarmee is de lijn wat betreft het aantal deelnemers wederom toegenomen en dat hopen we uiteraard door te trekken naar de volgende editie van Delfzijl Open Darts.

 

Er werden tijdens de koppels mooie partijen uitgevochten. De uiteindelijke winnaars van de avond: Theo de Jong – Jitse van der Wal. Zij wisten in de finale het runner-up koppel Tim Middelbos – Erwin Kiezebrink te verslaan met 5-2.  Na in de eerste leg gelijk op achterstand te komen wisten Theo en Jitse dit om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Tim en Erwin kwamen nog terug tot 3-2 maar wisten daarna niet op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk liep het winnend duo de Jong – van der Wal uit naar 5-2. De hoogste finish kwam op naam van finalist Jitse van de Wal. Hij gooide eerder in het toernooi een mooie 150 score uit.

 

Een dag later was het de beurt aan de singles die een gooi mochten doen naar de titel Delfzijl Open Darts! Met wederom een heerlijke sfeer in sporthal ‘de Ringen’ en een mooi deelnemersaantal van 73 heren en 12 dames, wordt teruggekeken op een zeer geslaagd singletoernooi met als grote winnaar bij de heren voormalig wereldkampioen (2012) bij de BDO Christian Kist. Bij de dames ging de titel naar Chantal Tessin.

 

Christian wist in de finale af te rekenen met Heine Uuldriks. Heine die bezig was aan een sterk toernooi had een goede generale tegen Christian. In de poulefase troffen ze elkaar eerder waar Uuldriks in een spannende partij nog met 3-2 wist te winnen. Beide gingen uiteindelijk door naar de winnaarsronde maar helaas moest Uuldriks in de finale z’n meerdere erkennen in Kist die als een stoomtrein doordenderde en op een 5-0 voorsprong kwam en dit niet meer uit handen gaf, eindstand 6-1. Hiermee is hij de terechte winnaar van Delfzijl Open Darts 2022!!

 

Bij de dames bleek Chantal Tessin te sterk voor de 12 dames die in 3 poules van 4 werden ingedeeld. In de finale bleek Chantal een maatje te groot voor Floortje van Zanten die met maar liefs 4-0 de overwinning over de streep wist te trekken.

 

De hoogste finish van de dag kwam op naam van Francois Teeuwisse. Hij wist het hoogst haalbare uit te gooien met 2 maal triple 20 en bull (170). De meeste 180-ers bij de heren singles werd vandaag gegooid door verliezend finalist Heine Uuldriks. Hij wist er 8 stuks te produceren.

 

Alle uitslagen van de prijswinnaars van Delfzijl Open Darts 2022 staan hier op de site en de foto's hier.

 


01-7-2022


18-8-2021:

Beste darters,

 

Helaas hebben wij (n.a.v de persconferentie van afgelopen vrijdag) het besluit genomen om Delfzijl Open Darts 2021 NIET door te laten gaan. Dit vinden wij een zeer teleurstellende mededeling zeker gezien de nu al grote hoeveelheid aanmeldingen die binnen zijn gekomen! Lange tijd leek het de positieve kant op te gaan m.b.t. de versoepelingen maar helaas heeft het kabinet besloten om alle regels voor 1 en 2 daagse evenementen tot in ieder geval 20 september te verlengen. Met de huidige RIVM wet- en regelgeving is het voor de organisatie van Delfzijl Open Darts niet haalbaar om een mooi dartsevenement neer te zetten zoals jullie dat van ons gewend zijn. Er zijn te veel regels waaraan voldaan moet worden en dit gaat ten kostte van de organisatie, het spel maar vooral ook de gezelligheid! 

 

Wij houden de voortgang nauwlettend in de gaten en zullen snel met een nieuwe datum komen zodra er groen licht is. Bedankt voor jullie begrip en tot snel!

 

Organisatie Delfzijl Open Darts.

 


01-06-2021:


01-6-2021: 

Delfzijl Open Darts zal dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie worden gespeeld:

 

Sporthal De Ringen

Prinsbernhardlaan 1

9934 EM Delfzijl


01-6-2021: 

Delfzijl Open Darts heeft een gloednieuwe site. Via deze weg kan je je dan ook eenvoudig inschrijven voor het toernooi. Voor meer informatie of foto's kun je natuurlijk ook altijd nog onze facebookpagina checken.